• Dibra – krenari e mrekulli e vendit

  Autor(ka): dn. 23 lutego 2012
  Armond Duraku DIBRA me rrënje të thella në historinë e lashtë që nga fisi ilir i penestëve, i shënuar në hartën e Ptolomeut të shek . III p . k , i përmendur nga Herodoti , në udhëkryq të rrugës Via Egnatia, dikur vlonte nga karvanët e tregtarëve të haneve e nga vringëllimat e shpatave për të mbrojtur me gjak vatanin .
 • Intervistë me poeten nga Tetova-Vjollcë Berisha !

  Autor(ka): dn. 18 lutego 2012
  Adrijana Velija Mos u bëj poet nëse s’mund të lindësh Me secilën varg, të lindësh në secilën fjalë Mos u bëj poet nëse s’mund të vdesësh Për secilin varg, të vdesësh për secilën fjalë Kështu thoshte poeti ynë i madh Azem Shkreli. Por, c’do të thotë të qenit poete për Vjollcë Berishën.
 • Rock grupi “ Elita 5 “

  Autor(ka): dn. 17 lutego 2012
  Liridona Vejseli Ti s'mund ta pushtosh Asnjëherë zemrën time Si konkuistatori Amerikën Latine S'ta kam vjedhur zemrën Une ty me revole Pa asnjë shpresë më thua Se jam Al Kapone ... Janë vargjet e njërit nga hitet e shumta të grupit më të mirënjohur nga Maqedonia, respektivisht nga Tetova, Elita 5.
 • Tanja Fajon visited Tetova!

  Autor(ka): dn. 16 lutego 2012
  Enisa Bajrami The heavy snow did not stop the Slovenian Deputy at the European Parliament in Brussels, TanjaFajon to visit Tetova. Her visit wasn’t for pleasure of course, who would travel for pleasure to Macedonia at this period of time when snow has almost covered our houses. According to the metrology, or snow data statistic, in some places of Macedonia the snow has reached around 1.3 mm.
 • Into the white

  Autor(ka): dn. 8 lutego 2012
  Elida Lyd Zylbeari It’s snowing in Macedonia. Houses, streets and life are covered in those white cold natures’ snowflakes. At first glance it’s lovely, having in mind the children laughter while playing with snow-balls or the fact that the snow covered all the imperfectness of urban life.
 • Në të bardhë

  Autor(ka): dn. 8 lutego 2012
  Elida Lyd Zylbeari Bie borë në Maqedoni. Shtëpitë, rrugët dhe jeta janë mbuluar me ata fjolla të vockla të ftohta të natyrës. Në shikim të parë e gjithë kjo të duket e dashur, duke pasur parasysh të qeshurat e fëmijëve duke luajtur me topa bore si dhe nga fakti që bora ka mbuluar tërë papërsosshmërinë e jetës urbane.
 • A nowadays Student !

  Autor(ka): dn. 5 lutego 2012
  Haxhere Zenuni I am a student. What a desirable name or nickname. I don’t know how to define it. How about you, how would you define it? Being a student is one of the best things that happen to a person of our age. Of course that there are many advantages and disadvantages, but altogether they are great. Let me share something with you that is common for almost all the students.
 • Ushqim Tradicional nga Maqedonia !

  Autor(ka): dn. 5 lutego 2012
  Liridona Vejseli Për shumicën nga ne, ushqimi tradicional zë vend të posaçëm në tryezën e bukës. T’i shijojmë disa nga ato na sjellë kënaqësi. Veçanërisht në Maqedoni për më mëngjes më shijshëm se gjithçka gjatë kohës së dimrit na shijon “Ajvari”. Ushqim ky, që për tu përgatitur nuk i duhen disa sekonda, e as disa minuta , siç mund t’ju shkojë në mend.
 • Skopje's playground !

  Autor(ka): dn. 5 lutego 2012
  Elida Lyd Zylbeari One fabulous not so cold morning, rushing my way at work, like always trying not to be late, I almost bumped my head on something big and white, almost in the middle of Skopje square. I stopped and looked up, that giant thing, was a man standing proudly in his chair, white as pizza dough.
 • The newest University of Macedonia- State University of Tetovo

  Autor(ka): dn. 5 lutego 2012
  Adrijana Velija!!! At the corner of a small country like Macedonia, in a developing city Tetovo, is located the newest state university in this country.